Hondentransport over de weg

Veilig vervoer
Iedere gast krijgt een eigen veilig en comfortabel plekje in een ruime, speciaal ingericht busje. Wij stellen hoge eisen aan veilig vervoer van huisdieren daarom is de bus voorzien van professionele benches. De benches zijn te verbouwen tot een extra ruime bench. Ook grote honden hebben dan genoeg ruimte.

De bus is voorzien van airco en een elektrische dak ventilator. De dak ventilator kan zowel verse lucht van buiten in de ruimte blazen als lucht uit de ruimte naar buiten afvoeren, zodat de luchtcirculatie zo goed mogelijk is. Tijdens de wintermaanden is de bus voorzien van winterbanden. 

Tot de standaard uitrusting behoort verder EHBO-trommel, voldoende vers drinkwater, diverse hondenriemen, een flinke stapel handdoeken en hondenkoekjes natuurlijk!

 

Wij zijn niet aangesloten bij een branche organisatie maar voldoen aan de volgende criteria;

. Inschrijving Kamer van Koophandel
. APK goedgekeurd busje
. Busje met een afscheiding tussen de voor- en achter cabine
. Ventilatie in de bus
. De honden kunnen de bus niet verlaten als een buitendeur opengaat
. De bus wordt na ieder transport gereinigd en ontsmet.

Tarieven

Regionaal (van postcode tot postcode)

Regionaal € 0,49 cent per km. Per hond klein (tot 25 kilo) € 25,00 en groot (vanaf 25 kilo) € 50,00. Kilometers worden berekend op basis van een retour. Maak ruim vooraf een afspraak voor het vervoer van uw huisdier. Wachttijden op afspraak € 5,00 per kwartier.

Nationaal en Internationaal.
De tarieven voor hondenvervoer per busje zijn afhankelijk van uw specifieke wensen. Voor een prijsopgave stuurt u een e-mail met de postcodes van het haal- en brengadres samen met uw telefoonnummer. Vervolgens krijgt u een vaste all-in prijsopgave.


U zoekt privé huisdierenvervoer per busje in of van/naar Nederland? Gaat U met uw huisdieren verhuizen, emigreren of met vakantie? Bel Mastin Lounge Español . Wij rijden voor u in heel Nederland. 

• deur-tot-deur service

• iedere 3 uur wordt een pauze gemaakt
• vers drinkwater is altijd beschikbaar
• alle hondenrassen zijn welkom
• ervaren chauffeur
• veilig vervoer

Wij bieden uitsluitend privé vervoer en rijden exclusief voor uw hond.  U heeft maar één aanspreekpunt. Uw hond wordt altijd door mij persoonlijk begeleid. Er wordt samen met de hond overnacht in een hotel/pension (behoudens calamiteiten). Ik informeer u via berichten regelmatig over het verloop van de reis.
Wij bieden deze unieke dienst aan voor eigenaren van honden. De uitvoering van een reis vindt veelal plaats in of rondom het weekend. Maak ruim vooraf een afspraak voor dit vervoer anders is de beschikbaarheid niet gegarandeerd.
Er wordt Nederlands maar ook Engels en Duits gesproken en geblaft.

Waarom Prive transport?

Ik wil eigenlijk wat kwijt over het transporteren van honden. En ik zeg niet dat ik de wijsheid in pacht heb geloof mij. Nadat ik honden uit Spanje heb gekregen met zogenaamde wegtransporten ben ik na gaan denken.  

Ik denk dat alle honden of ze nu uit de rescue komen of bij een fokker vandaan en of ze nu jong of oud zijn, ze maken allemaal een bepaalde vorm van stress aan.

Want stel je eens voor, je bent een hond en je kent alleen maar een kennel of alleen een nest of je kent alleen maar alle vrijheid in de bergen of op straat en opeens wordt je weggehaald uit dat leven. Het leven wat je jong of oud, goed of slecht, gewend bent. Dat alleen al is volgens mij een grote verandering voor een hond, want een hond heeft een instinct. Wij mensen kunnen nadenken en weten daardoor wat er gaat gebeuren. Dan komt er opeens iemand die je meeneemt, voor jou als hond een totaal vreemde en dan begint het "feest". Ik zal het proberen uit te leggen met mijn eigen rescuers, daar bedoel ik mee mijn honden die vanuit Spanje getransporteerd werden via een stichting.

Ik heb 4 honden geadopteerd vanuit Spanje. Dit zijn Ziva, Lixeiro, Yasu en Eboli. Ziva en Yasu waren pups van ongeveer 4 maanden. Lixeiro was zowat 1.5 jaar. Eboli was 8 jaar. 

Alle 4 zijn ze vanuit Spanje getransporteerd in een kleine vrachtwagen waar gemiddeld toch wel zo een 20 honden, groot en klein, in zitten. Ik weet uit ervaring dat alle, maar dan ook alle, stichtingen dit vervoer zo goed mogelijk proberen te regelen en voor alle honden zoveel mogelijk zonder stress proberen te doen. 

Dan is de aankomst van de honden verschillend. Sommige stichtingen kiezen ervoor om de honden op openbare, niet omheinde plekken  te overhandigen en andere stichtingen kiezen ervoor om het op eigen terrein te doen. In beide gevallen moeten de honden met ander vervoer verder naar hun gouden mandje.

Wat mij tegen de borst stuit is de hoeveelheid honden, het lawaai  en de mate van persoonlijke begeleiding tijdens dit transport. Er zijn teveel honden op te weinig begeleiders. Er wordt zoveel mogelijk afgewisseld door twee chauffeurs en aan een stuk doorgereden.

Ziva en Lixeiro zijn beiden in zo een vrachtwagentje vervoerd en hebben wij af moeten halen op een parkeerplaats bij een benzinepomp langs de snelweg. Heel eerlijk, dat vond ik doodeng. Ondanks de goede zorgen van de chauffeurs en de stichtingen.

Yasu en Eboli heb ik gelukkig kunnen/mogen ophalen in Calais, dit gebeurde op een totaal afgesloten terrein maar van waaruit ze dan toch nog weer ongeveer 6 uur bij mij in de auto moesten voor ze thuis waren. In deze uren zijn wij 3x gestopt en van de snelweg afgegaan en hebben wij ze gewoon rustig elke keer ongeveer 20 minuten uitgelaten en ze een frisse neus laten halen.

Basil heb ik zelf per auto uit Spanje opgehaald. Iedere dag niet langer dan 8 uur gereden, van ochtends 9 uur tot een uur of 4 in de middag. Daarbij lieten wij hem steeds uit. We hielden een middag pauze en sliepen in een hotel. Dan kon er gewoon gedronken en gegeten worden en er was veel minder stress. Bij thuiskomst kon Basil gelijk mee in de roedel, wat bij de andere honden best wel wat dagen heeft gekost.

Carbonero, ook afkomstig uit Spanje, die zou ik ook zelf ophalen, maar helaas kwam toen Corona om de bocht. Ik heb toen besloten,  dit kon gelukkig omdat hij nog niet te zwaar  en te groot was, om hem dan maar te laten vliegen met persoonlijke begeleiding. Bij aankomst in Nederland heb ik hem opgehaald en ook rustig uitgelaten. Ook hij kon gelijk mee de roedel in!


Maar dit gezegd hebbende nu had dus een probleem....de pups eten en groeien en passen natuurlijk niet meer in mijn auto, dus ik dacht IK KOOP EEN BUSJE!

Zo gezegd zo gedaan. Toen kreeg ik een ingeving, misschien zijn er wel meer mensen die graag een hond willen laten transporteren maar daar zelf de mogelijkheden niet voor hebben. Mensen die dit ook op een zo rustig mogelijke manier willen laten doen met zo min mogelijk stress en met persoonlijke begeleiding en  transport van deur tot deur (aan huis). 

Zoals ik mijn Basil heb kunnen vervoeren gun ik dat andere honden ook. Mijn busje is inmiddels volledig ingericht voor vervoer van alle soorten en maten honden. In de bus zijn kennels gemaakt en er is een ventilatiesysteem ingebouwd. Er is op elk moment zicht op de honden. Alle kennels in de bus zijn demontabel, dat houdt in dat ik er voor mezelf altijd 3 honden meeneem, maar dat kunnen er ook meer of minder zijn, afhankelijk van de grootte van de honden. Dus GEEN 20 honden, ik wil de honden met rust en persoonlijke begeleiding kunnen vervoeren. Dus wilt u regionaal, nationaal of internationaal uw honden op een rustige manier vervoerd hebben en met persoonlijke begeleiding dan kunt u altijd contact met mij opnemen, of het nu gaat om een ritje dierenarts, verhuizing of een hond uit het buitenland halen.....ALLES IS MOGELIJK!


Anita Zwanepol


Kijk op onze sub pagina voor vervoer per vliegtuig.